Förköp din köttlåda!

Våra köttlådor innehåller 100 procent ekologiskt nötkött, från kossor som mått bra i småskalig och regenerativ naturbetesdrift. Det är inte bara bra för dig och dina smaklökar – vi lovar: köttet är godare!

Du bidrar dessutom till en levande landsbygd med öppna landskap, högre biologisk mångfald, ökad kolinlagring och djur som får leva sina allra bästa liv. Läs mer om köttet längre ner på den här sidan!

Våra köttlådor

ord. pris 200 kr/kg ink moms

 

Lilla lådan, 10 kg – 2 000 kr

Mellanlådan, 20 kg – 3 900 kr

Stora lådan, 30 kg – 5 800 kr

 

Vill du ha en större leverans? Kontakta oss så fixar vi det!

Sammansättning per låda:

10 % ädeldetaljer
såsom ryggbiff, entrecôte, rostasfilé eller oxfilé

 

15 % ugns-/grilldetaljer
såsom fransyska, rumpstek, rostbiff, innanlår, flankstek, toppbog eller bogfilé

 

25 % kokdetaljer
såsom grytbitar, grytbitkött, högrev, nötrulle, bogstek eller ytterlår

 

50 % nötfärs 
20 % fett

Gör så här:

1. Använd formuläret här nedan
Skriv vilken låda och hur många du vill beställa.

2. Swisha beloppet till 1232053015
Skriv ditt namn och vad du beställt i meddelandefältet. 
Du får en bekräftelse så fort betalningen kommit in.

3. Leverans sker efter nästa slakt. Preliminär leveranstid: första veckan i november 2025.

Mer om vårt kött

  • Köttet vi producerar är 100 procent naturbeteskött av ekologiska mjölkkor (”vacca vieja”) och långsamväxande köttraser. Alla djur är minst 30 månader gamla vid slakt.

 

  • Du får kött från djur som har gått i småskalig, regenerativ naturbetesdrift i Fengersfors. Det garanterar glada kor, som fått utlopp för sina naturliga beteenden, mycket motion och betat en mängd olika växter. Produktionen sker på kossornas villkor, utan stress och trängsel.

 

  • Naturbetesdriften gör vårt kött mörkare och fastare, med en tydlig marmorering och en komplex, kraftig smak. Marmoreringen är full av nyttiga omega3-fettsyror från gräs och örter vilket ger fettet en kraftigare färg och gör köttet till en riktig ”super food”.
  • Djuren är slaktade och styckade i regionen (Brålanda och Kil). Allt kött är vakuumförpackat, märkt och spårbart. Köttet hängmöras i  3 veckor i mån av tid och plats hos slakteriet.  På så vis blir det av med överflödig vatten och det krymper därför inte i stekpannan – du får exakt så mycket kött du betalar för! 

 

  • Vi är ett småskaligt, regenerativt lantbruk där djuren bara äter gräs och grovfoder. Med väl planerad, regenerativ betesdrift bygger vi matjord, lagrar kol i marken, höjer den biologiska mångfalden och bevarar kulturlandskapet.

 

  • När du köper kött av oss är det alltså inte bara bra för naturen, djuren och klimatet – du bidrar även till en levande landsbygd och stöttar en ny dalsländsk matproducent!

 

Undrar du något?

Kontakta oss så hjälper vi dig!